Sudjelovanje GDCK Varaždin u obilježavanju Dana policije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.09.2013. 20:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U četvrtak, 26. rujna Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je predavanje iz obnove znanja pružanja prve pomoći za djelatnike PU varaždinske.

Predavanje je održano u sklopu obilježavanja Dana policije, a ujedno je i nastavak dobre suradnje GDCK Varaždin s PU varaždinskom. Kako ističu iz Crvenog križa, djelatnici policije pokazali su interes za obnovom znanja iz pružanja prve pomoći s obzirom da se oni vrlo često nađu prvi na mjestu nesreće koje nerijetko zahtijevaju hitnu intervenciju.

Predavanje je održao licencirani predavač Hrvatskog Crvenog križa, dr. Marko Kekić, koji je na zanimljiv način prezentirao kako pravilno postupiti u slučaju kada je pružanje prve pomoći nužno da se nekome spasi život.

Oko pedeset prisutnih djelatnika PU varaždinske moglo je isprobati kako izvesti kardio pulmonalnu reanimaciju, postavljanje osobe u bočni položaj, kako zaustaviti krvarenje ili imobilizirati ozlijeđeni dio tijela.

Iz GDCK Varaždin ujedno su istaknuli kako je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, održanoj u PU varaždinskoj u srijedu, prikupljeno ukupno 38 doza krvi.

>> Obilježavanje Dana policije uz darivanje krvi i Dan otvorenih vrata

Akciji, koju je GDCK Varaždin organiziralo u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, odazvalo se 44 djelatnika policije, a 6 ih odbijeno iz zdravstvenih razloga. Inače, broj aktivnih darivatelja krvi PU varaždinske iznosi oko 70, što je velik broj s obzirom na broj djelatnika, a svi se oni i tijekom cijele godine rado odazivaju na pozive u Opću bolnicu kada nedostaje određena krvna grupa.

Komentari