kod novog marofa

Sutra ne propustite svečano otvorenje zajedničke izložbe vina Varaždinskog vinogorja

Objavljeno: 21.04.2023. 09:36

Zadnja izmjena: 21.04.2023. 09:44

Foto: Ilustracija

U subotu 22. travnja 2023. godine s početkom u 17 sati bit će svečano otvorenje 18. zajedničke izložbe vina Varaždinskog vinogorja "Zlatna kapljica 2023.".

Izložba će se ove godine održati u Lovačkom domu u Mađarevu pokraj Novog Marofa., a njezin domaćin i glavni organizator je Udruga vinogradara i voćara "PINTA" Novi Marof. U organizaciju ove izložbe sudjeluje sedam udruga vinogradara s južnog dijela naše županije i to: "PINTA" Novi Marof, "SVETI MARTIN" Varaždinske Toplice, "VARAŽDINBREG" Kneginec Gornji, "VIV-BER" Beretinec, "GROZDEK" Sveti Ilija, "JALŽABET" Jalžabet i "MEJAŠI" Ljubeščica.

Na ocjenjivanje je prinešeno 347 uzoraka vina i vinskih rakija. Ocjenjivačko povjerenstvo brojilo je 17 ocjenjivača. Svako vino ocjenjivalo je peteročlana komisija vrhunskih hrvatskih enologa-certificiranih ocjenjivača predvođenih predsjednicom Dr.sc. Mirelom Osrečak iz Zagreba. Ocjenjivanje vina obavljeno je 5. i 6. travnja. Prema Pravilniku o ocjenjivanju vina, na osnovi postignutih bodova vina dobivaju odličja i to kako slijedi:

  • Zlatna kapljica: više od 82 boda
  • Srebrna kapljica 75 do 81 boda
  • Brončana kapljica 65 do 74 boda
  • Priznanje 60 do 64 boda

Rezultati ocjenjivanja objavljeni su na Internetskim stranicama Udruge "PINTA", a službeno će biti objavljeni u katalogu izložbe. Prema službenim podacima 79 uzoraka vina osvojilo je Zlatnu kapljicu, 187 uzoraka Srebrnu kapljicu, 57 Brončanu kapljicu i 2 vina su osvojila Priznanja, a dok 22 uzorka vina nisu ocijenjena zbog nekih mana.

- Pozivamo sve izlagače kao i ljubitelje dobre kapljice da dođu na svečano otvorenje ove Izložbe vina te se ugodno zabave uz dobru kapljicu, glazbu i bogatu tombolu. Kroz program će nas voditi glumac i pjevač Adam Končić - najavili su organizatori.

Komentari