Svjetsko školsko rukometno prvenstvo: Dečki pobjeđuju, cure izgubile

Objavljeno: 17.04.2012. 08:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: arhiva.evarazdin.hr

I drugog dana natjecanja na 20. ISF Svjetskom rukometnom prvenstvu za srednjoškolce hrvatski su predstavnici u muškoj konkurenciji nastavli s pobjedama. Cure su na žalost izgubile.

Rukometaši Prve hrvatske gimnazije iz Rijeke najprije su svladali predstavnike Turske 24:20, a potom i prestavnike Brazila 36:21.

S tri pobjede, naši su rukometaši osigurali 1. mjesto u skupini i borbu za medalje, pa je trener momčadi Darko Dunato bio jako zadovoljan.

- To je ono što je bilo zacrtano, međutim imamo sada problem s ozljedom stožernog igrača u obrani. To je jedan neplanirani problem i to će nam sigurno otežati nastupe jer ekipe s kojima se križamo u skupini D su vrlo ozbiljne i vrlo kvalitetne – naglasio je Dunato.

Igrač Gordan Brozović također je bio zadovoljan nastupom svoje momčadi:

-  Za sad je sve u redu. Potrudili smo se, dali smo sve od sebe i rezultat je tu. Treba tako nastaviti i dalje – ističe Brozović.

Djevojke nisu slijedile dečke, rukometašice Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova Turske i Brazila upisale su dva poraza.

Turkinje su bile bolje 26:20, a Brazilke su slavile 22:14. Time su izgubile šanse za borbu za medalje pa je i razočaranje bilo tim veće.

- Nismo zdovoljne. Nismo odigrale najbolje kako znamo i žao mi je radi toga. No probat ćemo se iskupiti sutra protiv Švedske i biti barem 3. u skupini - rekla je trenerica Mirela Šunda.

Razočarana je bila i igračica Marija Matasović.

- Borile smo se, imale podršku navijača, ali nije išlo. Dosta smo se ispromašivale, obrana nije funkcionirala, nismo se mogle posložiti. Trebamo sutra pobijediti Švedsku i tako osvojiti što bolje mjesto u skupini - rekla je Marija.

Obje naše reprezentacije danas igraju protiv Švedske čime završavaju susrete po skupinama, a potom slijedi drugi krug.

Susrete u dvoranama u Varaždinu, Knegincu, Petrijancu i Ivancu prati velik broj gledatelja, a stiglo je i nekoliko autobusa s navijačima iz Slovenije što uvelike doprinosi odličnoj atmosferi na svim utakmicama na prvenstvu.

Komentari