Neizvjesnost u T7 VIS jer MBO još nema dozvolu za rad

Objavljeno: 10.01.2012. 09:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Iz tvrtke T7 VIS još jednom su prozvali županiju da im još nije izdana privremena dozvola za rad pogona za mehaničko biološku oporabu otpada u Brezju, iako su ispunili sve zakonske uvjete. Župan Predrag Štromar odgovara pak da će dozvola biti izdana u zakonskom roku te naglašava da je tvrtka T7 VIS tek jučer, u ponedjeljak 9. siječnja, predala svu dokumentaciju potrebnu za izdavanje dozvole i da jednostavno nije moguće izdati dozvolu odmah.

Iz tvrtke T7 VIS poslali su još jedno oštro priopćenje u kojem tvrde da im Varaždinska županija još nije izdala privremenu dozvolu za rad pogona za mehaničko biološku oporabu otpada u Brezju, iako su ispunili sve zakonske uvjete za izdavanje te dozvole te dobili usmeno obećanje župana Predraga Štromara da će dozvola biti izdana u najkraćem roku.

- Ovakav postupak iznenađuje tim više što se Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pozitivno izjasnilo o izdavanju dozvole još 15. prosinca 2011. godine, pismenim mišljenjem tvrtki T7 VIS, ali i Županiji. Prije desetak dana varaždinski župan Predrag Štromar (HNS) javno je izjavio da neće kočiti izdavanje privremene dozvole za tvornicu MBO ako su ispunjeni svi zakonski uvjeti - stoji u priopćenju tvrtke T7 VIS.

Ističu da su se nadali da će privremena dozvola za rad biti izdana u najkraćem mogućem roku nakon što predaju svu preostalu potrebnu dokumentaciju te dodaju da su ogorčeni zbog neshvatljivog postupka Varaždinske županije, ali i već poznatih postupaka Grada Varaždina, te da zato razmišljaju o preseljenju cjelokupne proizvodnje iz Varaždina.

- Da, istina je da je tvrtka T7 VIS predala svu dokumentaciju za izdavanje dozvole. Jučer, u ponedjeljak 9. siječnja, predan je zadnji dokument u županijski ured za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša i počeo je teći zakonski rok od 30 dana za rješavanje tog predmeta, a ja obećajem da će predmet biti riješen i prije tog zakonskog roka, u roku od 15 do najviše 20 dana - poručio je varaždinski župan Predrag Štromar koji nije želio komentirati oštro priopćenje tvrtke T7 VIS.

- Na to nemam komentara. Moj je posao da osiguram da sve službe i svi županijski uredi rade svoj posao u skladu sa zakonom i propisima i ja vam mogu obećati da je u Varaždinskoj županiji to i slučaj – zaključio je župan Štromar.

Komentari