pjesma "licitar" u zlataru

Tena Kramar i Ana Novotny su nastupile na 45. Festivalu dječje kajkavske popevke

Objavljeno: 03.10.2016. 14:31

Zadnja izmjena: 03.10.2016. 14:37

Foto: Općina Gornji Kneginec

U nedjelju su učenice Osnovne škole Kneginec Gornji, Tena Kramar i Ana Novotny sudjelovale na 45. Festivalu dječje kajkavske popevke u Zlataru.

Jedine predstavnice Varaždinske županije u duetu su izvele pjesmu "Licitar", pod mentorstvom prof. Josipa Levatića. Tekst pjesme je napisala Nika Jagečić iz Osnovne škole Oroslavje, a glazbu su skladali učenici Osnovne škole Kneginec Gornji i u suradnji s mentorom. 

Tena i Ana su izvele pjesmu uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a, uz dirigenta Sinišu Leopolda te su svojom izvedbom zaslužile gromoglasan pljesak publike.

Festival dječje kajkavske popevke se održao u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, a uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskog sabora, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije, Ministrastva znanosti, obrazovanja i sporta RH i Hrvatske radiotelevizije. Ove je godine izvedeno 18 novih skladbi na kajkavskom dijalektu, a Festivalom dječje popevke završila je 47. manifestacija Dani kajkavske riječi. 

Komentari