Učenici i djelatnici Srednje škole Ivanec i ove su se godine uključili u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja. Tako je održano predavanje naziva "Neispričana strana GDPR-a". Predavanje je održao Igor Barlek, član Rotary Cluba Varaždin 1181, koji je profesionalac u području GDPR-a.

Budući da mediji plasiraju razna tumačenja i plaše visokim kaznama, ovo je predavanje rezultiralo konkretnim savjetima te su posjetitelji mogli doznati jesu li se uskladili i griješe li u primjeni Opće uredbe o zaštiti podataka.

Također, u učionici budućnosti Srednje škole održana je radionica "Roboti napadaju".  Ova radionica sastavljanja i programiranja LEGO robota održana je na inicijativu bivšeg učenika škole Roberta Čičeka, studenta na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva te višeg asistenta s FER-a Tomislava Jagušta.

Zbog ograničenog prostora i LEGO opreme radionici su prisustvovali uglavnom učenici 1.G1 razreda s nastavnicima informatike, no u Srednjoj školi planiraju nastaviti suradnju te ovu zanimljivu i interaktivnu radionicu predstaviti i ostalim učenicima.

Komentari

11.10.2018. 08:59h Zadnja izmjena: 11.10.2018. 09:01