Tomica Kocijan novi trener, Janžek sportski direktor

Objavljeno: 30.08.2011. 21:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Facebook

Ono što se u kuloarima nagađalo već jučer, a o čemu smo već i pisali, potvrđeno je u utorak na Izvršnom odboru kluba. Novi trener varaždinskog prvoligaša je Tomica Kocijan...

Novinarima je to na press konferenciji priopćio predsjednik kluba Zlatko Horvat, po završenom sastanku Izvršnog odbora, gdje je upravo stručni dio bio glavna tema rasprave.

- Sve se odigralo vrlo brzo i naglo. Imali smo nekoliko kandidata, ali odlučili smo se za Tomicu Kocijana, s kojim smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik i vrlo korektno sve dogovorili. Presudio je i njegov veliki entuzijazam, uz činjenicu da je naš domaći igrač, da je igrao u našem klubu i vjerujemo da ima kvalitetu. On bi ekipu trebao preuzeti već sutra, a zasad smo uvjete dogovorili do kraja polusezone, nakon čega ćemo porazgovarati što i kako dalje - kazao je predsjednik varaždinskog prvoligaša.

Za one koji su manje pratili Kocijanov put, spomenut ćemo da se radi o jednom od najzvučnijih imena varaždinskog nogometa, to jest Varteksa, koji je najveću slavu i popularnost stekao u Austriji, gdje je igrao za Steyr, Austriju Salzburg i Sturm Graz. Najduže su ga u Austriji trenirali ga ugledni treneri Otto Barić i Ivica Osim, a u Varteksu najduže Branko Ivanković, pod čijom je trenerskom palicom 1991. godine i napustio Varaždin.

Godinama je bio jedan od najboljih igrača austrijske lige, a igrao je i Ligu prvaka sa Sturmom.  Zahvaljujući odličnim igrama u austrijskoj Bundesligi, već u poznim igračim godinama, dobio je i poziv za austrijsku reprezentaciju.

Kocijan će sutra u 10 sati preuzeti ekipu, a što se tiče stručnog stožera, sačinjavat će ga netko od trenera koji trenutno rade u klubu. Horvat misli da će to biti Branko Lađević, ali za pretpostaviti je da će Kocijan imati i slobodu odabira svojeg stručnog stožera, kao što je i dosad bila praksa u klubu.

Varaždinski nogometni prvoligaš ima i novog sportskog direktora, mjesto upražnjeno odlaskom Stjepana Cveka, a to će biti Branko Janžek, koji je ponovno dobio novo zaduženje. Naranvo, ovu funkciju, kao i sve druge, u klubu je dosad obavljao. Novog direktora, prema Horvatovim riječima, klub će dobiti vrlo brzo.

- Kako znate, dosadašnji sportski direktor je dao ostavku, ja ne ulazim u razloge, no on je istaknuo da je to neslaganje sa dosadašnjim trenerom Toplakom. Na to mjesto, zasjesti će Branko Janžek. Dao sam si u zadatak da u sljedećih 5-7 dana, riješimo pitanje direktora kluba, što je dosad obavljao Janžek. Mogu sigurno reći da to neće biti netko od dosadašnjih zaposlenika kluba - ističe Horvat.

Horvat: I do mene došle informacije da je Toplak "sudjelovao" u transferima

Predsjednik kluba nije ostao dužan niti bivšem treneru Toplaku.

- Još jučer, iako je navodno imao već potpisan ugovor sa Cibalijom, uvjeravao me da nema ugovor. Mi smo danas imali točku 'smjena trenera', ali on je otišao, dok ćemo uvjete tek dogovoriti - istaknuo je Horvat.

Tvrdi predsjednik kluba da situacija nije tako "crna", kakvom ju je prikazivao Samir Toplak.

- Činjenica je da smo mi imali određenih odlazaka, ali ja ne mogu shvatiti da svi igrači odlaze uz arbitraže. Cijelo vrijeme se tvrdi da nije novac razlog, da je razlog što se s igračima nije razgovaralo, a to apsolutno nije točno, jer se sa svim igračima razgovaralo. Mislim da je to samo traženje alibija - tvrdi čelni čovjek NK Varaždina.

Dotaknuo se bivšeg šefa struke i oko navodnog sudjelovanja u "transferima igrača".

- Zaista ne želim oko toga špekulirati. Imam i ja takve informacije, i to iz menadžerskih krugova, koje govore da je u tome sudjelovao bivši trener. Ne mogu niti potvrditi, niti demantirati, ali činjenica je da te priče kruže. No ne bih to komentirao, sve stvari izađu na vidjelo kad-tad, ukoliko je to istina, to je užasno licemjerno - ističe Horvat.

HNS pomaže u "premošćavanju" problema kluba

Osim trenerskog pitanja, glavna točka bila je ona vezana uz financijske probleme u klubu i rješavanje blokiranih računa. Horvat smatra da su upravo blokade, glavni problem kluba.

- Koliko znam, mi smo jedini klub koji ima blokirane račune. I to ne samo od strane države, već i od strane naših igrača, zaposlenika, što je nedopustivo. Mi tome jednostavno moramo stati na kraj, i to nije moj stav, već stav cijelog Izvršnog odbora - tvrdi predsjednik kluba.

Pomoć će u varaždinskom prvoligašu potražiti i od strane HNS-a, na ime sredstava osvojenih igranjem u europskom natjecanju.

- Razgovarali smo sa Srebrićem i Markovićem, znate da ti novci dolaze tek na kraju polusezone, pokušavamo pronaći rješenje da nam Savez pomogne da premostimo dok ti novci ne stignu. Ali i tu imamo problem, da dok smo blokirani, ne možemo napraviti cesiju, da to već sada riješimo. To je stvarno nevjerojatno - kazao je Horvat.

Istaknuo je kako će se u sljedećih nekoliko dana odblokirati račun Omladinske škole, da barem taj dio kluba počne normalno funkcionirati.

Što se tiče privatizacije, iako je u lipnju obećao da će je završiti do kraja kolovoza, sada tvrdi da će privatizacija biti gotova do kraja godine. I tu blokade računa, kako tvrdi Horvat predstavljaju veliku prepreku na tom putu.



Komentari