Toplički Gradski vijećnici raspravljali o aktualnim gradskim problemima

Objavljeno: 31.05.2014. 09:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Valerija Mihalić

Tekući gradski problemi, asfaltiranje puta u Valpovcu, završetak javne rasvjete, klizište u Hrastovcu, parkirna mjesta i Toplička revija samo su neke od tema o kojima se živo raspravljalo na Aktualnom satu 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica.

Prema riječima gradonačelnice Goranke Štefanić, projekt javne rasvjete u Ulici kralja Tomislava je završen. Slijedi tehnički pregled, a potom i sanacija pločnika.

Javna je rasvjeta prema projektnoj dokumentaciji trebala biti dovršena do kraja svibnja, što je i izvršeno. Predali smo zahtjev za tehnički pregled, a potom slijedi i sanacija pločnika u toj ulici. Sredstva ćemo dobiti od Ministarstva regionalnog razvoja, a nakon što se provedu natječaji krenut će se sa sanacijom. Od srpnja kreću novi natječaji na koje ćemo kandidirati i javnu rasvjetu za cestu Varaždinske Toplice – Tuhovec. Projekte pišemo konstantno, čekamo svu dokumentaciju tako da će se i to početi rješavati – rekla je gradonačelnica Štefanić.

Spomenut je i problem asfaltiranja ceste u Valpovcu, za što je zadužen Varkom. Zbog loše izvedbe, radovi su već dva puta bili zaustavljeni.

Svaki tjedan smo u Varkomu. Rečeno nam je da će prvo popraviti uništene dijelove ceste, a potom će staviti fini asfalt. Obećali su da će radovi završiti do jeseni ove godine. Stalno smo s njima u kontaktu i vršimo nadzor – istaknula je Štefanić.

Što se tiče Dnevnog reda, prihvaćeno je svih sedam točaka, kao i ona najvažnija, Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Varaždinskih Toplica za 2013. godinu.

Komentari