Rogina 22., Đurasek 57. u Kini, oba u vremenu pobjednika

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.07.2011. 20:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: eVarazdin.hr

Nakon prve, uvodne etape, koja je vožena u petak, ali gdje se rezultati nisu bodovali za ukupni poredak, u subotu je počelo za «ozbiljno» na biciklističkom Tour of Qinghai u Kini, na kojem sudjeluje i hrvatska ekipa Loborike, s dvojicom Varaždinaca Roginom i Đurasekom.

Druga, zapravo prva etapa, vožena je sa startom i ciljem u Xiningu, u dužini 132 kilometra, a pobjeda je odlučena u sprintu te nitko nije stekao veću prednost.

Pobjednik je bio Australac Aarons Kemp, s vremenom 2 sata 54 minute i 49 sekundi koji je i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Hrvatski biciklisti su svi stigli u cilj u velikoj skupini s vremenu pobjednika, a najbolji je bio Radoslav Rogina, na 22. mjestu, koji je lani veći dio utrke proveo kao vodeći, da bi na kraju završio na odličnom drugom mjestu. Đurasek je utrku okončao na 57. mjestu. U ukupnom poretku Rogina i Đurasek nalaze se na diobi 9. mjesta sa velikom većinom ostalih vozača, i 10 sekundi zaostatka.

U utrci gdje su dominirali sprinteri, od Hrvata je najviše profitirao Tomislav Dančulović, koji je zahvaljujući bodovima na prvom i drugom sprintu, stigao do petog mjesta ukupno, sa šest sekundi zaostatka.

Već sutra, kreće se u "boj" za ukupni poredak, jer je na rasporedu brdska etapa, od Xininga do Lake Qinhai. Etapa će biti dugačka 146 kilometara, a prvih 84 kilometra je cijela u usponu, da bi na kraju završila na ravnici.

Ova etapa bit će jedna od tri brdskog karaktera, ali Tour je ukupno ipak nešto manje «brdski» orijentiran, nego lanjski. Ukupno se vozi devet etapa, a sve završava iduću nedjelju.


Komentari