Tradicionalni biciklistički maraton povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.07.2013. 16:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U organizaciji Udruge HVIDR-a Bjelovar i Kluba veterana 7. GBR PUMA Bjelovarsko - bilogorske županije, a povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja vozit će se tradicionalni biciklistički maraton.

Biciklistički maraton deveti po redu ove godine vozit će Miroslav Dragašević, Dražen Pleško, Damir Žmarić i Senad Begić.

Predviđeno je u tri dana prevesti 460 do 500 kilometara, što u prosjeku ispada oko 160 km po danu.

Maratonci na put kreću 3. kolovoza iz Bjelovara tradicionalno ispred gradskog paviljona u 7 sati, a povratak je predviđen 5. kolovoza na sam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti također na gradski paviljon.

U programu biciklističkog maratona predviđeno je da prvi dan, 3. kolovoza, sudionici stignu u Varaždin gdje je pripremljen ručak za sudionike te odlazak do kapelice Sv. Juraj u vojarni u Varaždinu sa pripadnicima Udruge veterana 7 GBR PUMA.

Drugi dan 4. kolovoza predviđeno je zaustavljanje u Velikom Trgovišću, rodnom mjestu prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i odavanje počasti.

Zadnji dan na sam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti predviđen je dolazak u Bjelovar i odavanje počasti sudionika maratona svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu ispred spomenika poginulima u centralnom parku grada Bjelovara.

Sudionici biciklističkog maratona tradicionalno po 9. puta na svojstven će način obilježiti Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Svojim pothvatom maratonci daju doprinos svečanosti obilježavanja toga dana, a Udruge organizatori maratona dat će svu potporu u granicama svojih mogućnosti.

Komentari