Trnovec Bartolovečki: Potpisani ugovori za 32 studentske stipendije

Objavljeno: 22.12.2014. 10:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/Trnovec Bartolovecki - stipendije

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki u subotu su potpisani ugovori za 32 studentske stipendije za studente s područja općine.

U tu je svrhu u općinskom proračunu osigurano 148 tisuća kuna. Studenti koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, njih šestero, dobivat će 300 kuna mjesečno, a oni koji studiraju u drugim dijelovima Hrvatske 500 kuna mjesečno, a takvih je stipendija 26.

Načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec istaknuo je da su pristigla 42 zahtjeva, a da je općinsko povjerenstvo odlučilo da stipendije dobiju svi studenti koji su ispunili zahtjeve, odnosno njih 32-oje.

- Izuzetno sam ponosan da je ove godine 12 stipendija za izvrsnost, za studente s prosjekom većim od 4,0. To je veliki znak nama u Općini da imamo dobre studente na svim studijima, i društvenim i tehničkim. To nam daje nadu za budućnost ove općine - rekao je Šamec te dodao da su tijekom cijelog njegovog mandata vođeni razgovori s poduzetnicima u sklopu Slobodne zone, u kojoj se traže proizvodna zanimanja, prije svega elektrotehnika i strojarstvo, te s obrtnicama i malim poduzetnicima na području općine kako bi se pokušao naći oblik suradnje koji bi studentima, koji sav trud ulažu u završetak fakulteta, omogućio zapošljavanje na ovom prostoru. Šamec je najavio da će se tome i dalje posvećivati posebna pažnja.

Jedan od stipendista, Franjo Lučić, student pete godine građevinarstva, naglasio je da su stipendije poticaj za mlade ljude te da će dobro doći za potrebe školovanja ili u ovo blagdansko vrijeme za poklone najbližima.

Općina Trnovec Bartlovečki, osim što dodjeljuje stipendije, odlučila je posebno nagrađivati one najbolje. Tako će od iduće godine uz Dan općine u travnju biti nagrađivan najbolji student. Kriterij će biti najviši prosjek ocjena u akademskoj godini.

Studentske stipendije samo su jedan dio potpora za obrazovanje Općine Trnovec Bartolovečki jer se vodi briga za mlade stanovnike od vrtića, preko škole do fakulteta i na taj način ulaže u budućnost, ističu u općinskoj upravi. Inače, po broju od 32 studentske stipendije Općina Trnovec Bartolovečki daleko je ispred ostalih općina kada je u pitanju izdvajanje sredstava za stipendije.

{gallery}Trnovec Bartolovecki - stipendije{/gallery}

Komentari