Turčin: Sajam ručnih radova povodom Međunarodnog dana žena

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 09.03.2013. 09:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Društvenom domu u Turčinu ovog će se vikenda, 9. i 10. ožujka, povodom Dana žena održavati "Sajam ručnih radova", koji organizira Udruga žena Đurđica iz Turčina.

Uz organizatorice, na sajmu će svoje radove, između ostalih, izlagati i udruge žena iz Sračinca, Varaždinskih Toplica, Vidovca, Jurketinca i Doljana, a radovi će se moći razgledati i kupiti od 9 do 18 sati.

-Udruga žena Đurđica osnovana je 1999. godine i od samog početka nastojimo svake godine obilježiti Dan žena na nama svojstven način, a to su izložbe naših radova - istaknula je predsjednica udruge Dubravka Grđan.

Članice udruge kroz očuvanje vještine ručnog rada, nekadašnjeg načina pripreme hrane te brojnih starina pokušavaju spasiti od zaborava mnoge običaje te oživjeti potrebu okupljanja obitelji oko stola.

Udruga žena Đurđica u četrnaest godina svog djelovanja sudjelovala je na brojnim izložbama diljem županije, a radovi članica udruge uvršteni su u katalog Hrvatske gospodarske komore, proizašao iz projekta "Vrijedne ruke" s ciljem promicanja ekoloških i tradicijskih proizvoda, suvenira te rukotvorina.

Komentari