“Hans Gabor Belvedere”

U Glazbenoj školi održana audicija za jedno od najpoznatijih pjevačkih natjecanja u svijetu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2019. 11:47

Zadnja izmjena: 11.05.2019. 11:50

Međunarodno pjevačko natjecanje “Hans Gabor Belvedere” jedno je od najvećih natjecanja mladih opernih pjevača u svijetu. Pjevačko natjecanje započelo je 1982. godine, što ga čini jednim od najpoznatijih pjevačkih natjecanja u svijetu.

Međunarodne kvalifikacijske etape održavaju se svake godine na svim kontinentima i pružaju mladim, talentiranim opernim pjevačima najbolji pristup profesionalnom opernom svijetu. Kvalifikacijske etape održavaju se u više od 70 gradova diljem svijeta. Pjevače ocjenjuje žiri sastavljen od umjetnika i redatelja iz najprestižnijih svjetskih opernih kuća, uključujući metropolitsku operu New York, Royal Opera House London, Teatro alla Scala Milano, Gran Teatre del Liceu Barcelona, operu Cape Town. , Deutsche Oper Berlin.

Žiri natjecanja u završnim krugovima sastoji se isključivo od opernih i casting redatelja najprestižnijih opernih kuća, koji sudionicima dodjeljuju dodatne angažmane. Međunarodni medijski žiri u završnim krugovima dodjeljuje i dodatnu nagradu za medije.

Glazbena škola u Varaždinu već je četvrtu godinu domaćin jedne od kvalifikacijskih etapa ovog pjevačkog natjecanja. - Uvjerenja smo da će suradnja sa gđom. Gabor, koja je organizator natjecanja Hans Gabor Belvedere, u budućnosti značajno podići kvalitetu kulturnog života grada, osigurati neke nove kulturne projekte značajne za Varaždinsku županiju.- poručuju iz Glazbene škole te dodaju kako je organizatoricu natjecanja primio je i varaždinski župan Radimir Čačić i posebna savjetnica Natalija Martinčević.

Komentari