U Lepoglavi i Novom Marofu povodom Dana neovisnosti položeni vijenci i zapaljene svijeće

Objavljeno: 07.10.2015. 17:53

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:05

Povodom Dana neovisnosti koji se obilježava u četvrtak 7. listopada, u Lepoglavi i Novom Marofu u srijedu su gradska izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

U Novom Marofu polaganju vijenaca nazočili su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač sa zamjenicima, predsjednik Gradskog vijeća s vijećnicima, predstavnici braniteljskih udruga, policije te okupljeni građani.

Izaslanstvo gradske uprave u Lepoglavi je predvodio je gradonačelnik Marijan Škvarić, a polaganju vijenaca nazočili su članovi gradskog vijeća na čelu s predsjednikom Robertom Mačekom, članovi mjesnih odbora, braniteljske udruge i obitelji poginulih branitelja.

- 8. listopada 1991. godine Hrvatski je sabor donio odluku o raskidanju svih veza s Jugoslavijom. Nakon toga na Hrvatsku je izvršena bešćutna agresija kojoj su se suprotstavili hrabri branitelji od koji su mnogi za Hrvatsku dali ono najvrednije što su imali – svoje živote. Među njima je i 11 branitelja s područja grada Lepoglave kojima, kao i svima palima za Hrvatsku, odajemo počast i upućujemo zahvalu za žrtvu utkanu u temelj neovisne Hrvatske – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Komentari