U Marofu održan prvi sastanak u sklopu projekta "Zajedno za bolje"

Objavljeno: 01.10.2012. 13:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Novi-marof.hr

U maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin", održan je skup od  50-tak građana, članova udruga, umirovljenika, predstavnika raznih ustanova i predstavnika  Grada Novog Marofa kako bi se zajednički promišljalo i usuglasilo oko projektne ideje koja  će se prijaviti Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva, javlja Novi-marof.hr.

Sastanku je prethodio raspisani Javni poziv građanima da se odazovu ovoj javnoj tribini i iznesu svoja stajališta i razmišljanja glede utvrđivanja prioriteta društvenog razvoja Grada Novog Marofa. Konkretan prijedlog iznio je Igor Bužić, predstavnik udruge mladih "Alternativa“, koji je bio prihvaćen i podržan od strane svih prisutnih.

Prijedlog se odnosio na uređenje i opremanje stare sportske dvorane tako da bi se dobio multifunkcionalni centar za potrebe svih građana Grada Novog Marofa i gradskih udruga.

Predstavnici Regionalne mreže pomažu u cijelom procesu te su bili moderatori ove rasprave. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva osnovana je s temeljnom svrhom promicanja i   razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

 Radi ostvarivanja svoje temeljne svrhe,  Zaklada pruža stručnu i financijsku potporu programima koji potiču održivost neprofitnog  sektora, međusektorsku suradnju, građanske inicijative, filantropiju, volonterstvo, koji  unapređuju demokratske institucije društva, kao i drugim programima kojima se ostvaruje temeljna svrha Zaklade.

Komentari