Žene u vatrogastvu

U Maruševcu održan prvi po redu Susret žena u vatrogastvu Varaždinske županije

Objavljeno: 16.12.2023. 19:18

Zadnja izmjena: 16.12.2023. 19:27

Foto: Varaždinska županija

Velik broj članica i članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije okupio se na prvom Susretu žena u vatrogastvu Varaždinske županije u zgradi općine u Maruševcu.

Susretu su nazočili i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Renato Podbojec te mnoga druga imena važna u vatrogasnom svijetu. Predsjednica DVD-a Maruševec i Odbora za žene u vatrogastvu Varaždinske županije Mirjana Martinčević poručila je kako je cilj ovakvog susreta vidljivost i osnaživanje žena u vatrogastvu.

-  Ovo je prvi susret vatrogaskinja u našoj županiji, i sretna sam što se unatoč brojnim događanjima u ovo doba godine okupio ovako veliki broj hrabrih žena u mojoj općini. Odbor za žene u vatrogastvu Varaždinske županije djeluje od 2017. godine i u cijeloj Republici Hrvatskoj jedino naša županijska zajednica ima takav odbor. Sama uloga odbora je praćenje situacija i aktivnosti nježnijeg dijela članstva vatrogasnih organizacija te savjetovanje o mogućnostima njihovog angažmana u radu kao i poboljšanje percepcije uloge žena u vatrogastvu kao jednoj od najhumanijih djelatnosti – dodala je.

Komentari