U Novoj Vesi ogledali se vatrogasci iz Cestice, Petrijanca, Vinice i DVD-a Svibovec Podravski

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 11.09.2015. 11:21

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:30

Foto: VZO Petrijanec

U Novoj Vesi Petrijanečkoj u nedjelju je održano 2. Međuopćinsko natjecanje Vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Svibovec Podravski. Domaćin natjecanja bila je VZO Petrijanec, a organizator DVD Nova Ves...

Nakon intoniranja himni te odavanja počasti preminulim i poginulim vatrogascima, sve prisutne u ime domaćina pozdravila je predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek te načelnik općine Petrijanec Vladimir Kurečić. Natjecanju su nazočili i načelnici općina sudionika kao i predsjednici te  zapovjednici VZO-a Cestica, VZO-a Vinica te DVD-a Svibovec Podravski.

Postrojavanje te prijavak domaćem načelniku podnio je zapovjednik VZO Petrijanec Krunoslav Jovan.

Na natjecanju je sudjelovalo više od tristo natjecatelja odnosno ukupno trideset i dvije ekipe u pet kategorija, od kojih najveći broj u kategoriji „muški A“ s trinaest prijavljenih ekipa. Prvo mjesto u spomenutoj kategoriji osvojilo je DVD Nova Ves, drugo DVD Virje Križovljansko a treće DVD Petrijanec.

U kategoriji „muški B“ sudjelovale su tri ekipe sa sljedećim rezultatima; prvo mjesto DVD Babinec, drugo DVD Vinica i treće DVD Nova Ves. U kategoriji „žene A“  bile su prijavljene četiri ekipe od kojih je prvoplasirana bila ekipa DVD-a  Lovrečan Dubrava, druga DVD-a Strmec Podravski a treća DVD-a Svibovec Podravski.

U kategoriji djece 6-12 godina sudjelovalo je dvanaest ekipa, od kojih osam muških i četiri ženske. Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojila su djeca iz DVD-a Babinec ispred DVD-a Nova Ves i DVD-a Križovljan Cestica .

U ženskoj kategoriji prve su bile djevojčice iz DVD-a Svibovec Podravski  ispred DVD-a Križovljan Cestica II i DVD-a Nova Ves.

O regularnosti natjecanja brinuli su suci iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije uz kontrolora Božidara Plečka, a na kraju natjecanja sve prisutne pozdravio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček.

Rezultati međuopćinskog natjecanja također su se bodovali i za natjecanja pojedinih općina te su po završetku natjecanja podijeljeni pehari i medalje za ta natjecanja, a na kraju i za ukupne rezultate 2.međuopćinskog natjecanja VZO-a Cestica, Petrijanec, Vinica i DVD-a Svibovec Podravski.

Komentari