PROJEKT FINANCIRA MINISTARSTVO

U OŠ Svibovec održana prva radionica pod nazivom „Tradicijska kultura i dječja prava“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.01.2018. 09:42

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 11:51

Ovog je tjedna u OŠ Svibovec održana prva radionica pod nazivom „Tradicijska kultura i dječja prava“ u sklopu projekta „Mali čuvari tradicijske baštine“. Nositelj projekta je Centar za tradicijsku kulturu iz Varaždina, a  osim škole Svibovec, partneri u projektu su i udruga SVIMA, te Osnovna škola Donja Voća. 

Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj u okviru Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.

Zainteresirani učenici, pod stručnim voditeljstvom gospodina Krešimira Plantaka Večerina, na prvoj radionici promišljali su o nacionalnom identitetu i tradicijskoj kulturi Hrvata, te se upoznali s pravima iz Konvencije o pravima djeteta UN-a u području kulture. Radionicu je završena učenjem plesanja trokoraka, osnovnog koraka većine tradicionalnih plesova, uz što su se svi dobro zabavili i nasmijali.

Iako slikama ne možemo dočarati zvuk tradicionalnih hrvatskih glazbala, ni naučiti vas trokorak, možemo vam barem malo dočarati dobru atmosferu u kojoj su djeca učila i zabavljala se te vas pozvati da se prisjetite nekih starih igara, pjesama i plesova koje ste voljeli kao djeca.

Komentari