U Petrijancu osnovan Forum mladih SDP-a

Objavljeno: 18.04.2011. 11:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U Petrijancu je održana osnivačka konvencija Foruma mladih SDP-a Općine Petrijanec.

Nazočnima su se u ime Općinske organizacije SDP-a Petrijanec obratili njen predsjednik Zvonko Bedenik, te Vladimir Kolarić. Uz predsjedništvo općinske organizacije stranke Forumu je nazočio saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek.

U prigodnom obraćanju prisutnima, Habek je naglasio da je tendencija stranke upravo učlanjivanje mlađih članova, te je izrazio veliko zadovoljstvo ukupnom aktivnošću i radom OO SDP-a Petrijanec.

Osnivačkoj konvenciji su se obratili i predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije Domagoj Sever, član predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatske Miran Pintarić, te predstavnici Foruma mladih općine Cestica i Trnovec, koji su također održali kratak govor prisutnima, te ih iz svojih iskustava upoznali s važnošću osnivanja Foruma u općinskim sredinama.

Na konvenciji je izabrano i vodstvo Foruma mladih Petrijanca: za predsjednika je izabran Renato Bregović, za zamjenicu predsjednika Valentina Herceg, za tajnika Damir Dvoršćak, te za članove odbora Igor Rukelj, Santino Rodeš, Elvis Rodeš i Ivan Pongračić.

Već sama inicijativa vezana uz osnivanje Foruma mladih, izazvala je pozitivne reakcije mlađih članova i velik interes, što najbolje pokazuje dobar odaziv konvenciji.

Cilj OO SDP-a Petrijanec je upravo težnja k učlanjenju što većeg broja mladih, koji će biti spremni u narednom razdoblju preuzeti odgovornost za vođenje lokalne zajednice.

Komentari