U ponedjeljak postavljanje prvog jajomata na području županije

Objavljeno: 22.03.2014. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Prvi jajomat na području Županije biti će postavljen pokraj mljekomata, u ponedjeljak 24. ožujka u 11.30 sati, u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu.

Otvorenju jajomata nazočiti će župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alan Košić.

- S obzirom da se u Varaždinskoj  županiji poljoprivredna gospodarstva gase iz godine u godinu, cilj je da se svaku obitelj koja želi živjeti i raditi na poljoprivredi, zadrži na njihovom gospodarstvu, te da se iz poljoprivrede ostvaruju osnovni i dopunski izvor prihoda i svojim indirektnim utjecajem pridonose ukupnom krajobrazu naše Županije – stoji u priopćenju Upravnog odjela za poslove župana.

Iz navedenog razloga, financijska sredstva u iznosu od 12 tisuća kuna dodijeljena su obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Zvonka Šinceka iz Gornjeg Vratna, kao pomoć u razvoju peradarske proizvodnje i plasmana jaja proizvedenih na području Varaždinske županije.

Inače, kako također stoji u priopćenju, Varaždinska županija putem Upravnog odjela za poljoprivredu kontinuirano od 2005. godine provodi programe, projekte i mjere ruralnog razvoja na svome području.

Aktivnosti su u početku bile dio poljoprivredne politike Županije, da bi se kasnije ugradile u Regionalni operativni program, a danas se mjere poljoprivredne politike provode kroz Županijsku razvojnu strategiju.

Jedna od takvih aktivnosti je i sufinanciranje nabavke i instalacije jajomata od strane proizvođača jaja s područja Varaždinske županije.

Komentari