U subotu na Korzu edukativna akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu"

Objavljeno: 13.06.2014. 18:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

U subotu, 14. lipnja, od 10:00 do 22:00 sati, na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu održat će se edukativna akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu".

Akciju organizira Državni zavod za intelektualno vlasništvo, u suradnji s Carinskom upravom Ministarstva financija, Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom pravosuđa, kao i udrugama nositelja prava intelektualnog vlasništva HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF i drugim.

Svrha je ove akcije podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.

Tijekom ove manifestacije za odličnu zabavu pobrinut će se grupe Vatra, Žiga & Bandisti te Genova. Osim uživanja uz odličnu glazbu i edukativni program, građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatak će biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati niti atraktivnih darova.

Akcija u Varaždinu održat će se nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu i Slavonskom Brodu.

Komentari