U tijeku je uređenje Centra za društvene aktivnosti Grada Novog Marofa

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.06.2013. 20:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva prošle je godine prihvatio odluku Procjenjivačkog tijela o odobravanju financijske podrške projektu "Uređenje i opremanje Centra za društvene aktivnosti Grada Novog Marof" a u iznosu do 150 000 kn.

Radi se o odazivu Grada Novog Marofa u partnerstvu s Udrugom mladih "Alternativa" na natječaj Zaklade za sufinanciranje projekata društvenog razvoja u lokalnoj zajednici "Zajedno za bolje" i ostvarivanju financijske podrške u okviru planiranih sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Prema prvim poslanim izvješćima Zakladi, do sada je u okviru uređenja prostora realizirano sljedeće:
- postavljene su nove instalacije za struju
- postavljena su nova vrata i novi prozori
- maknuta stara vrata i profil za knauf, a u tijeku je oblaganje zida vunom i postavljanje novog knaufa po cijeloj dvorani.

Ukupno je utrošeno oko 40 000 kn u prvoj fazi projekta, a radovi su počeli kasnije od predviđenog radi duge zime.
U narednih par mjeseci, planira se dovršetak građevinskih radova i onda slijedi opremanje dvorane (ozvučenje, namještaj, informatička oprema i drugo).

Velik dio posla odrađen je volonterski od strane članova udruge Alternativa i ostalih udruga.

Ovo je ujedno prigoda se zahvali svima koji su pomogli, posebice tvrtki Knauf Insulation Novi Marof.

Gradonačelnik Darko Hrenić zadovoljan je razvojem ovog projekta, budući da se radi o projektu od velikog interesa za društveni razvoj Grada Novog Marofa. Ističe kako je uspjeh dobivanje svakog dodatnog novca koji nije direktno iz Gradskog proračuna, a koristi se za razvoj grada u bilo kojem smislu.

Izvor: novi-marof.hr

Komentari