U varaždinskoj katedrali zaređena trojica novih đakona

Objavljeno: 12.10.2013. 18:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

Na slavlju u prepunoj katedrali Uznesenja BDM za đakone Varaždinske biskupije u subotu, 12. listopada su zaređeni Tihomir Ciglar iz župe sv. Marka ev. Vinica, Branko Horvat iz župe BDM Kraljice sv. Krunice Remetinec, te Silvio Košćak iz župe sv. Margarete Margečan.

Misno slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u koncelebraciji s brojnim svećenicima, među kojima je bilo više đakona, bogoslova, redovnica, ministranata, te mnoštvo vjernika. Biskup Mrzljak uputio je srdačan pozdrav svima okupljenima, kazavši kako su se sabrali u izrazitoj radosti.

- Naša Crkva i Varaždinska biskupija danas se obogaćuje s trojicom novih đakona koji će dalje ići prema prezbiteratu i svečeništvu. Stoga ponajprije pozdravljam njih, njihove roditelje, rodbinu i prijatelje, te župne zajednice iz Remetinca, Margečana i Vinice, koje će zajedno s nama proslaviti ovaj radostan događaj – naglasio je biskup Mrzljak pozvavši sve okupljene da zajedno dostojno slave sveta otajstva.

Više o svečanosti u varaždinskoj katedrali pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika koji izlazi u ponedjeljak, 14. listopada...

Komentari