U VI. osnovnoj školi jednom godišnje ocjenjuje se i znanje roditelja

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 04.12.2015. 12:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: VI. OŠ Varaždin

U povodu Dana otvorenih vrata u VI. osnovnoj školi Varaždin bit će održane radionice kojima njeni učenici i zaposlenici približavaju roditeljima ono najbolje što imaju i znaju...

Radionice počinju u petak 4. prosinca u 17 sati, a program Dana otvorenih vrata završava u 18.30 nakon čega se nastavlja druženja učitelja i umirovljenih djelatnika na svečanoj sjednici koja će se održati u školskoj blagovaonici.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata, zbog iznimnog dobrih rezultata te pozitivnih reakcija učenika, naslanja se na prošlogodišnju Potragu za znanjem, ali u isto vrijeme donosi iskorak u načinu prezentacije sadržaja korištenjem projektora u kratkim deset minutnim radionicama u kojima uz učitelje nastupaju i dva (ili nekoliko) učenika ovisno o potrebi radionice.

Tema odražava primjere najbolje prakse učitelja – sadržaj već obrađen na nastavi odnosno na izvannastavnoj aktivnosti. Svaka tema (radionica) ima prezentacijski dio (ppt prezentacija, ili demonstracija – pokus) u trajanju od 5 minuta, te interaktivnu radionicu s roditeljima u trajanju pet minuta.

Na kraju interaktivne radionice roditelji dobivaju ocjenu prema iskazanom znanju. Uz navedeni oblik radionica postoje i specijalizirane radionice ili događanja: radionica iz domaćinstva, sportska radionica u školskoj dvorani, prodajne izložbe učeničke zadruge i humanitarna prodajna izložba te postav keramičke instalacije.

Komentari