U Vinici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te sjećanje na Mladena Kasuna

Objavljeno: 04.08.2015. 10:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Općina Vinica

Konjički  mimohod u čast Dana  pobjede i  domovinske zahvalnosti  i Dana hrvatskih branitelja održan je ove subote u Vinici desetu godinu zaredom.

Članovi Udruge "Konj, moj prijatelj" u suradnji s članovima Udruge 104.brigade i braniteljskih udruga Varaždinske županije u Vinici su ispred spomenika hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu s predstavnicima Općine i članovima UDVDR-a Klub Vinica, u prisustvu majke poginulog Mladena gospođe Ankice Kasun s obitelji te ostalih prisutnih žitelja Općine, položili cvijeće i zapalili svijeće.

Nakon toga, sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac u ime svih vijećnika, prisutnog predsjednika Općinskog vijeća, svoje zamjenice i zahvalio svima na dolasku, a najviše ipak svima onima koji su dakle prije punih 10 godina započeli  ovu lijepu i izuzetno značajnu spomen manifestaciju.

Kako je rekao,  Dan pobjede i  domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja najvažniji je dan za sve građane  u povijesti države Hrvatske,  naglasivši  također kako u vremenu i nakon 20 godina još uvijek u državi postoje oni koji žele iskriviti značaj i važnost velebne vojnoredarstvene akcije „Oluja“.

- Prvi hrvatski predsjednik i zapovjednik oružanih snaga RH dr. Franjo Tuđman, svi branitelji, pogotovo oni  koji su svoje živote ugradili u temelje Lijepe naše, najzaslužniji su da imamo samostalnu i priznatu državu u svojim granicama, danas članicu NATO-a i EU - zaključio je  načelnik Kostanjevac.

Nakon načelnika, prisutnima se obratio Vlado Milavec u ime 104. Brigade i ostalih braniteljskih udruga te rekao kako je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, najvažniji  dan u Republici Hrvatskoj te svim prisutnima uputio čestitke povodom tog dana.

Nakon toga izmolila se molitva za Mladena Kasuna, prvog hrvatskog predsjednika i sve poginule hrvatske branitelje. Poslije molitve, načelnik je sve prisutne pozvao na okrepu koju su pripremili članovi Udruge viničkih branitelja te Općina Vinica.

Komentari