Na području grada Lepoglave

U Višnjici gdje god se okreneš, radovi - izgradnja parkirališta, zemljani radovi, rekonstrukcije niskonaponske mreže

Objavljeno: 05.11.2018. 09:23

Zadnja izmjena: 05.11.2018. 09:28

Na nekoliko lokacija u Višnjici traju radovi na izgradnji komunalne i društvene infrastrukture. Riječ je o projektu na području Lepoglave, a trenutno traju radovi 1. faze izgradnje parkirališta koje obuhvaćaju zemljane radove, izgradnju potpornog zida i nasip budućeg parkirališta. Vrijednost tih radova je 269 tisuća kuna.

U blizini višnjičke župne crkve i pripadajućeg trga na kojem se nalazi i vatrogasni dom gradi se parkiralište kojim će se riješiti dugogodišnji problem nedostatka parkirnog prostora. Taj je problem posebno izražen za vrijeme obilježavanja crkvenih svetkovina i održavanja crkvenih obreda. Parkiralište će biti izgrađeno na dvije razine na kojima će se nalaziti 40 parkirnih mjesta.

- Ovim zahvatom Grad Lepoglava će riješiti dugogodišnji problem nedostatka prostora za parkiranje. Pripreme za projekt izgradnje parkirališta započeli su već ranije otkupom zemljišta te izradom projektne dokumentacije. Za izradu projektne dokumentacije i početak radova na 1. fazi projekta dobili smo potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 150.000 kuna – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.

Nakon realizacije prve faze izgradnje parkirališta, u drugoj će se fazi, čija je realizacija planirana za iduću godinu, završit izgradnja parkirališta te urediti sam trg u njegovoj neposrednoj blizini. Pored izgradnje parkirališta, ovih su dana započeti i zemljani radovi kojima je najavljen projekt izgradnje igrališta na području Zlogonja. Napravljen je pristupni put i parkirališni prostor na zemljištu na kojem se iduće godine planira izgraditi igralište, a u budućnosti društveni dom.

Također, na području Višnjice traju intenzivni radovi rekonstrukcije niskonaponske mreže. U okviru navedenih radova postavlja se podzemni vod te trafostanice kojima će se Višnjici osigurati kvalitetna opskrba električnom energijom. Time će se stvoriti uvjeti i za širenje javne rasvjete i na ovom dijelu gradskog područja što je u planu Grada Lepoglave.

Komentari