uspješne učenice

Učenice iz Varaždinske županije odlične na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2019. 16:45

Zadnja izmjena: 11.05.2019. 16:49

Karolina Zagoršćak, učenica osmoga razreda Područne škole Josipa Jedvaja iz Vrbna (matična škola OŠ Franje Serta Bednja; mentorica joj je učiteljica Vesna Funda Štefanek) i Melania Štefanec, učenica osmoga razreda Osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave (mentorica joj je učiteljica Branka Kuća) osvojivši isti broj bodova osvojile su treće mjesto na 24. državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 150 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Na natjecanje u kategoriji osmaša bilo je pozvano 19 najuspješnijih učenika, a ove su učenice pokazale izvrsno znanje te postigle odličan rezultat.
Domaćin 24. državnog Natjecanja iz hrvatskog jezika bila je OŠ Lijepa naša, u Tuhlju.

Otvorenje natjecanja održano je u ponedjeljak, 6. svibnja 2019. u Termama Tuhelj, a samo natjecanje se odvijalo u utorak, 7. svibnja 2019. u spomenutoj školi. Tijekom ta tri dana učenici su, sa svojim mentorima, bili smješteni u suvremeno opremljenom Hotelu Well. Objava rezultata, s podjelom zahvalnica i priznanja održana je u srijedu, 8. svibnja 2019. godine u Kongresnoj dvorani hotela.

Komentari