državna smotra u primoštenu..

Učenici osnovnih i srednjih škola uspješno predstavili Varaždinsku županiju na smotri Lidarna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.03.2018. 16:21

Zadnja izmjena: 30.03.2018. 19:57

Državni Lidrano za srednje škole održan je također u Primoštenu od 21. do 23. ožujka. Varaždinsku županiju predstavljali su sljedeći učenici osnovnih i srednjih škola.

U novinarskom izrazu Fran Rabuzin, učenik 6. razreda OŠ Novi Marof s novinarskim radom ''Kako me zagrlila Bosna'' koji je izveden i na završnoj svečanosti LiDraNa. Mentorica učeniku je Sunčica Križan-Kadi. U literarnom izrazu sudjelovala je Lucija Kušter, učenica 2. razreda OŠ Gornji Kneginec svojom pjesmom Kak perje, a mentorica učenici je učiteljica Nikolina Cikač

U pojedinačnom scenskom nastupu predstavile su se Karla Zagorec, učenica 8.r iz OŠ Vidovec koja je izvela pjesmu ''Draga mama, kak bi štela'' . Mentorica učenici je Kristinka Štefan. Andreja Kundija, učenica 3. R OŠ Ante Starčevića Lepoglava izvela je pjesmu ''Žoti diečak'' svoje učiteljice i mentorice Štefanije Dretar.

U radijskom izrazu radijskom emisijom ''Bila jednom jedna'' predstavili su se učenici Simon Barbir i Fran Težak iz 5. R. OŠ Šemovec mentorice Maja Vitković.

Srednje škole...

U literarnom izrazu Vida Sever, učenica 3.r Prve gimnazije Varaždin sa svojom pjesmom Sigmund Fjord, (mentorica Tatjana Ruža) ovogodišnja je dobitnica Goranovog vijenca, nagrade koja se dodjeljuje mladom pjesniku na manifestaciji Goranovo proljeće!

U samostalnom scenskom izrazu - kazivanjem pjesme Mihovila Pavleka Miškine Jezuš na križu predstavila se Barbara Golubić, učenica 3. r. Medicinske škole Varaždin, a mentorica je Valentina Habunek.

Radijskom emisijom ''Naše dvojbe- ostati ili otići?'' predstavili su se učenici Elektrostrojarske škole u Varaždinu Ema Veseljak i Nikola Androić iz 4.r., mentorice Valentine Šinjori.

 

Komentari