prikupila najviše bodova

Učiteljica matematike Marina Kopjar iz I. Osnovne škole Varaždin odlazi u Češku na stručno usavršavanje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.04.2018. 18:27

Zadnja izmjena: 26.04.2018. 18:27

Od ukupno desetak prijavljenih učitelja iz područja Varaždinske županije i šire, na kontaktni seminar u Češku odlazi učiteljica matematike I. osnovne škole Varaždin, Marina Kopjar čija je prijava ostvarila najveći broj bodova te tako zauzela prvo mjesto na tablici. Tema seminara je „Umrežavanje s kolegama i planiranje eTwinning Plus projekata“, a seminar će se održati od 31. svibnja do 3. lipnja 2018. godine u Pragu.

Osim učitelja, u Europi se usavršavaju i učenici I. osnovne škole Varaždin. U sklopu Erasmus KA2 projekta „Human science technology art engineering mathematics laboratory“ učenici I. Osnovne škole Varaždin Petra Aračić, Vanja Radovanović i Nikola Lazar uz voditelja učitelja Ivicu Kolarića sudjelovali su na aktivnosti učenja, poučavanja i treninga  u  talijanskom gradu Borgo Valsugana u periodu od  16.-20. travnja 2018. godine sa svojim kolegama iz Italije i Švedske.

Radili su na programiranju robota koristeći  platformu Arduino, izrađivali logo za robota u programu Inventor Professional, te  snimili video  uradak koji je rezime cjelokupnog rada na dvogodišnjem projektu. U slobodno vrijeme posjetili su muzej u Trentu, nacionalni park u Arteselli, obišli Veneciju i grudali se na Dolomitima. Vratili su se puni dojmova i novih znanja.

Učitelje i učenike čekaju još usavršavanja te aktivnosti učenja, poučavanja i treninga u Sloveniji, Grčkoj i Austriji, a zahvaljujući novoprijavljenim projektima, praksa otvaranja vrata Europe učenicima nastavlja se i dalje - rekla je školska projektna koordinatorica dr.sc. Tea Pavičić Zajec.

Komentari