Dvodnevno edukacijsko putovanje

Udruga vinogradara i vinara Općine Vidovec „Sv. Antun Tužno“ i ove godine na Vinistri

Objavljeno: 31.05.2016. 09:24

Zadnja izmjena: 31.05.2016. 09:28

Foto: JUO Općine Vidovec

Udruga vinogradara i voćara Sv. Antun Tužno organizirala je dvodnevno edukacijsko putovanje u Istru, gdje je pedesetak članova posjetilo sajam vina i vinarske opreme Vinistra 2016.

U dvodnevnom edukacijskom putovanju članovi su razgledali sajam i ponudu vinarske opreme te su posjetili imanje OPG-a Bažon, na kojem su se informirali o plasmanu vina i turističkoj ponudi. Uz bogatu gastronomsku ponudu, razgledali su povijesne znamenitosti i prirodne ljepote najvećega hrvatskog poluotoka.

Drugi dan proveden je na području otoka Krka i vinorodnog područja grada Vrbnika. Udruga je tom prilikom promovirala općinu Vidovec, kao i njene značajne manifestacije, primjerice Zeljarijadu. Vedri duh i jedinstvena grupa u potpunosti je dostojno prezentirala vrijednosti same općine.

– Željeli bi smo se zahvaliti svim vrijednim i korektnim donatorima i sponzorima samog putovanja. Nadamo se da će ova praksa i u budućnosti živjeti istim žarom kako bi ovaj mali i skroman vinogradarski kutić mogao sabirati iskustva koja će utkati u proizvodnju kvalitetnih vina, ali i popularizirati društveni život u Općini. – istaknuo je predsjednik Udruge vinogradara i voćara Sv. Antun Tužno Ivica Pozder.

Komentari