Dan zaštite životinja

Foto - Udruga Životni zov Varaždin  jedina na području Varaždinske županije brine o mačkama

Objavljeno: 07.10.2021. 19:20

Zadnja izmjena: 07.10.2021. 19:56

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja podsjećamo da u Varaždinu djeluje Udruga Životni zov Varaždin od veljače 2020. To je za sada jedina udruga na području grada pa i županije koja zbrinjava napuštene i bolesne mačke. 

U ovom kratkom periodu udomili su, zbrinuli, liječili i kastrirali veliki broj mačaka. Problemi koji ih prate su premali broj volontera, smještaj tj. sklonište kojeg nemaju, te financijska situacija. 

Predsjednica udruge Martina Grabar kaže da su s do sada prikupljenim sredstvima napravili četiri  mačja dvorišta s kućicama, gdje je trenutno smješteno 18 mačaka. Izgrađena je i prostorija zimskog tipa od 24 četvorna metra.

- To je ono što je bilo hitno i što smo nekako uspjeli financijski izvesti, podsjeća Grabar. - Trenutno brinemo o više od 60 mačaka, za koje dnevno treba osigurati hranu, pijesak. Treba spomenuti i veterinarske usluge, one osnovne antiparazitske tretmane, kapi, masti, cijepiva i kastracije. Ljubav koju gajimo prema živim bićima tjera nas da ustrajemo u našoj misiji i nastojimo pomoći što većem broju mačaka.  Da bismo to mogli potrebna nam je pomoć sa svih strana, počevši od građana, obrtnika i poduzetnika grada i županije. Pomoći se može na razne načine, jer rad sa našim štićenicima je zahtjevan. Slobodno nas kontaktirajte, posjetite, raspitajte se, poziva Grabar. 

Isto tako apelira i moli da svi kastriraju i steriliziraju svoje ljubimce, kako se nebi dogodilo da se naši gradovi i sela,budu prepuni napuštenih i bolesnih mačaka. - Nemojte ih ubijati, trovati, bacati okolo, to su živa bića koja osjećaju. Krenite od svoje kuće, obitelji, prijatelja, neka shvate da živimo u vrijeme kada jedni bez drugih ne možemo i da ta sirota četveronožna bića ovise o nama i našoj samilosti. Zahvaljujemo se svim dragim ljudima, koji nam svaki mjesec nesebično pomažu, i bez kojih naša Udruga ne bi mogla djelovati, dodala je Grabar i njezina kolegica Jasenka Gott koja je otvorila vrata svojeg doma za nepuštene i bolesne mačke. 

 

Komentari