Upisi u srednje škole: Predstavljamo Srednju školu Ivanec

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.04.2013. 10:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dražen Hočurščak/VT

U Srednjoj školi Ivanec ističu kako je škola zajednica učenika, profesora i roditelja te kao takva put prema uspjehu. Tim putem u Srednjoj školi Ivanec trenutno kroči 609 učenika.

U školskoj godini 2013./2014. njime će krenuti još 197 učenika koliko će ih biti upisano u prve razrede i nastavne programe koje škola nudi – gimnazija, ekonomska škola i trogodišnja strukovna škola.

Novo zanimanje koje se nudi u programu trogodišnje strukovne škole je instalater kućnih instalacija. Njime su povezana sva instalaterska zanimanja uz dodatak instaliranja solarnih sustava.

- Što se strukovnih zanimanja tiče, škola se povezala s gospodarstvenicima što je važan korak za budućnost učenika. Na poticaj tvrtke Drvodjelac u školi je pokrenut program za školovanje stolara pri čemu tvrtka stipendira učenike, omogućava im i daljnje školovanje te zaposlenje – ističe profesorica Branka Pavić, ravnateljica Srednje škole Ivanec dodajući kako su interes za ovakvu suradnju pokazale i strojarske tvrtke sa šireg ivanečkog područja.

Prolaznost gimanazijalaca na državnoj je maturi stopostotna. Gotovo svi učenici koji nastavljaju školovanje, a njih je oko 90 posto, upisuju željene fakultete.

- Među pet smo srednjih škola dobitnika priznanja Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba za uspjehe koje studirajući postižu naši učenici. Zbog uspjeha naših bivših učenika svake nam godine Fakultet organizacije i informatike dodjeljuje jedan slobodan upis – objašnjava ravnateljica Pavić ističući kako njihovi učenici ostvaruju odlične rezultate na svim natjecanjima i često se s državnih natjecanja vračaju s titulom prvaka države.

Učenicima se nude brojne izvannastavne aktivnosti prilagođene njihovim željama, a zasigurno među najjače spada sport. Potvrđuje to i osvajanje srebra školske rukometne ekipe na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj.

SMJEROVI:

- Opća gimnazija (72 učenika u 3 razredna odjela)
- Ekonomist (48 učenika u 2 razredna odjela)
- Prodavač (24 učenika u 1 razredni odjel)
- Instalater kućnih instalacija, (12 učenika)
- Strojobravar, upisano će biti 12 učenika)
- Stolar (16 učenika)
- Krojač (8 učenika)
- Pomoćni krojač (5 učenika)

Komentari