Uređena 82 metra nogostupa u Krležinoj ulici u Ludbregu

Objavljeno: 31.01.2015. 10:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Ludbreg

Izvor: galerija-images/ludbreg nogostup

Na području naselja Ludbreg u siječnju su nastavljeni radovi na uređenju gradskih nogostupa. Naime, nakon što su krajem prošle godine završeni radovi na izgradnji nogostupa sa sjeverne strane Ulice Rudolfa Fizira u punoj dužini 365 metara i širini 2 metra, te u Ulici Bože Hlasteca dužine oko 120 metara i širine 1,5 nogostup je dobila i Ulica Miroslava Krleže.

Ona dosad nije imala nogostup iako je riječ o vrlo prometnoj ulici u kojoj se, osim brojnih obrtničkih radnji, nalazi i autobusni kolodvor. Novi nogostup dužine je 82 metra i širine 2,5 metra, a uređen je sa zapadne strane ulice uz javno parkiralište.

Izvođač radova bilo je Poduzeće za ceste Varaždin čija je ponuda u postupku natječaja javne nabave bila najpovoljnija. Nakon iskopa zemljišta postavljena je šljunčana podloga, a potom se prišlo postavljanju rubnika. Čim se opet otvori asfaltna baza kod Varaždina nogostup u Krležinoj dobit će i asfaltnu podlogu. Investiciju financira Grad Ludbreg, a vrijednost radova je oko 43.000 kuna s PDV-om.

Otvaranje asfaltne baze nestrpljivo čekaju i žitelji Ludbreške ulice u Poljancu. U dijelu te ulice koja se nalazi između glavne državne prometnice odnosno Varaždinske ulice kroz naselje i pruge, bila su brojna oštećenja kolnika. Sada su oštećenja sanirana, a rupe u podlozi kolnika pokrpane, pa preostaje još samo postavljanje novog sloja asfalta.

Otvaranje asfaltne baze kod Varaždina očekuje se i zbog novog sloja asfalta potrebnog u dijelu Frankopanske ulice u Ludbregu, od željezničkog prijelaza do skretanja u Zagorsku ulicu, odnosno u dijelu ulice gdje su se krajem prošle godine izvodili radovi na rekonstrukciji komunalne infrastrukture.

 {gallery}ludbreg nogostup{/gallery}

Komentari