Započeo projekt Vrt zdravlja

Uređenjem vrta Osnovne škole Sračinec svaki razred dobio svoju parcelu

Objavljeno: 20.05.2016. 08:52

Zadnja izmjena: 20.05.2016. 09:00

Foto: Općina Sračinec

U dvorištu Osnovne škole Sračinec učenici, njihovi roditelji i zaposlenici škole uredili su vrt. Osim zemljanih radova, uređene su staze od opeke. Uređivanje školskog vrta dio je projekta „Vrt zdravlja i ljepote“.

– Plan je bio urediti školski vrt u kojem će svaki razred imati svoju malu parcelu o kojoj će brinuti. Djeca su proučavala biljke, izrađivala plakate, uzgajala sadnice... – rekla je ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec.

– Iako živimo u Sračincu, djeca dosta slabo poznaju biljke i prilično su se otuđila od prirode. Svaki je učenik uzgojio jednu začinsku ili ljekovitu biljku koje su sada ovdje presađene. – otkrila je voditeljica projekta i učiteljica biologije Snježana Žiher Štrbo.

Četrdesetak sadnica donirao je i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je zasadio prvu sadnicu i poručio: – Od škole sve počinje, odnosno navike koje djeca ponesu iz škole pratit će iz cijeli život. Naša je općina četiri godine zaredom bila jedna od najuređenijih u Varaždinskoj županiji.

Komentari