V. Podbrežnički novi privremeni pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje

Objavljeno: 17.01.2013. 12:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger

Vlado Podbrežnički, dipl. ing. građevine, od danas je privremeni pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Varaždina, obavijestili su iz Grada. 

>> Varaždinski tjednik i eVarazdin.hr  još u studenom prošle godine objavili su nagađanja da će Podbrežnički, inače brat Ružice Radelić, doći na mjesto Stanka Viteza

Podbrežnički je do sada radio kao savjetnik za graditeljstvo u gradskom Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam.

Na mjestu pročelnika naslijedio je Stanka Viteza koji nije zadovoljavao uvjete za raspored na radno mjesto pročelnika, na kojem je bio od 2008. godine, pojasnili su u Gradu.

Naime, prema Zakonu o gradnji poslove izdavanja akata o građenju može obavljati osoba koja, osim drugih uvjeta, ima stručnu spremu graditeljske, arhitektonske ili pravne struke.

Dosadašnji pročelnik kao inženjer geodezije nije mogao obavljati te poslove, pa je izvršna gradska vlast, vodeći se načelom da nema novog zapošljavanja u gradskoj upravi, između postojećih službenika koji zadovoljavaju uvjete za to radno mjesto, kao privremenog pročelnika odabrala Vladu Podbrežničkog.

- Podbrežnički u gradskim službama radi već 19 godina. U svojstvu voditelja projekta vodio je i uspješno dovršio zahtjevne projekte na izgradnji i rekonstrukciji niza stambeno - poslovnih zgrada, sportsko - školskih dvorana i drugih objekata u gradu Varaždinu - zaključili su u Gradu. 

Komentari