VAGA na strani Crtorada: Odluke Grada ishitrene

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.01.2013. 11:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

O uvođenju nove odluke Grada Varaždina kojima se mijenjaju uvjeti parkiranja, te način naplate parkiranja na području Grada Varaždina, oglasila se i Varaždinska građanska akcija VAGA koja smatra da je odluka Grada ishitrena te da će u konačnici njihovu odluku platiti građani Varaždina.

>> Crtorad: Grad investitorima – ne ulažite jer ne poštujemo ugovore

Priopćenje VAGE donosimo vam u cjelosti:

Varaždinska građanska akcija VAGA smatra da su odluke Gradskoga vijeća kojim se mijenjaju uvjeti parkiranja ishitrene i pravno neutemeljene i opet grad uvlače u neizvjestan i skup sudski spor. Potpuno je jasno da se tim odlukama mijenjaju:

a) koncesijski uvjeti koji su određeni natječajem i koncesijskim ugovorom jer je jasno da je koncesijom određena cijena od 5 kuna za 60 minuta, dok se ovom odlukom traži 5 kuna za 75 minuta, što je izravno zadiranje u koncesiju;

b) mijenjaju se jednostrano odluke bivšega Gradskoga vijeća bez ikakvoga valjanoga obrazloženja.

VAGA upozorava da se u Hrvatskoj nije dogodio takav slučaj jednostranih promjena koncesijskih i drugih ugovornih obveza.

Obrazloženje grada da su zvali predstavnike koncesionara na razgovor licemjerno je i ne odgovara istini, jer su i sami vijećnici odluke o kojima su glasovali primili večer prije održavanja sjednice, pa je potpuno jasno da se koncesionar nije mogao na nju očitovati.

Obrazloženje da se ovime ide na ruku Varaždincima nije ništa drugo nego obmanjivanje građana.

Veći broj slobodnih parkirnih mjesta stvorit će tek gužvu jer će putnici izvana parkirati besplatno i tako zauzeti mjesta. Sve će to platiti opet građani Varaždina preko proračuna jer će se smanjiti koncesijska naknada.

Dapače, gradska vlast je iznevjerila očekivanja građana jer je bilo dogovoreno da Ulica Braće Radića nakon završetka garaže ponovno postane besplatna, dok je ovom odlukom jedna strana besplatna, druga pod naplatom, što je jedinstveno rješenje. Uvodi se također naplata subotom popodne na Trgu bana Jelačića.

Ovakvom odlukom nije se postiglo ništa, osim što je ponovno gradska vlast pokazala da ne poštuje odluke bivših gradskih vijeća, da ne zna razgovarati i pregovarati o promjeni bilo kakvih preuzetih obveza nego sve čini jednostrano, izvrgavajući grad i građane sudskim procesima s nesagledivim posljedicama.

Komentari