Varaždin: Nova vizura raskrižja i sigurniji promet kod policijske postaje u Kolodvorskoj

Objavljeno: 30.11.2015. 11:21

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:22

Foto: Nikola Kokotec

Raskrižje Ulice Augista Cesarca,  Petra Preradovića i Kolodvorske ulice do 15. prosinca dobit će novu vizuru i bolju funkcionalnost, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije o projektu kojeg je inicirala PU varaždinska, a u čiju je provedbu uključen i Grad Varaždin Kao investitor...

Naime, radovi na prometnom uređenju spomenutog raskrižja bili su nužni, jer je prema riječima Darka Jurčeca, načelnika PU varaždinske, na zavoju ispred zgrade PP Varaždin bilo gotovo 30 prometnih nesreća.

- Brzine su tu dosta velike i u zavoju je dolazilo do izlijetanja vozila. Projekte uvijek radimo u suradnji s gradom i inicijativa je bila osmišljena s ciljem da ostvarimo "zdraviji" način prometa na ovom mjestu. Sigurnost u prometu i prevencija su najvažniji i zato nastavljamo s izgradnjom dodatnih kružnih tokova u gradu i projektima kojima je cilj ostvarivanje veće sigurnosti sudionika u prometu – naglasio je Jurčec.



Tijekom radova uklonit će se postojeći zeleni otok, urediti parkiralište za službena policijska vozila te postaviti elastična zaštitna ograda uz desni rub prometnice. Također, osim postavljanja novog asfaltnog sloja, postojeći pješački prijelaz preko Cesarčeve ulice bit će izdignut radi smirivanja prometa.

Gradonačelnik Goran Habuš naglasio je kako brojni radovi koji su u tijeku demantiraju sve koji su najavljivali bankrot Grada.



- Mjere štednje koje provodimo od početka godine pokazale su se ispravnim potezom i na početku prosinca imamo dosta proojekata na izgradnji i opremanju komunalne infrastrukture. Ovo je odličan primjer suradnje s Policijskom upravom varaždinskom kojom saniramo jednu kritičnu točku u gradu i štitimo ljude te imovinu građana – istaknuo je Habuš.

Dodao je kako će sada prostor ispred Policijske postaje dobiti i ljepši izgled. Inače, Grad Varaždin građevinske radove  financira s više od 317 tisuća kuna, a radovi bi trebali završiti do 15. prosinca.

Komentari