Oko 150 trkača na tradicionalnoj 34. Novogodišnjoj utrci

Objavljeno: 30.12.2011. 13:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: marathon95.hr

Ove godine kao i proteklih godina održat će se tradicionalna 34. Novogodišnja utrka Varaždin 2012. pa će tako s subote na nedjelju u Novu godinu na sportski način krenuti mnoštvo natjecatelja. Organizator očekuje oko 150 trkača, a za sada ni jedno eminentnije ime varaždinske i hrvatske atletike nije prijavljeno...

Utrku organizira Športski atletski klub Varaždin, a pokrovitelj je Grad Varaždin.

Utrka će krenuti na Korzu, odnosno na Trgu kralja Tomislava pa preko Franjevačkog trga, Kačićeve, Vrazove, Zrinskih i Frankopana, Krležine, Zagrebačke, Cesaričeve, Pavlinske da bi se vratili ponovo na mjesto starta pretrčavši tako rutu duljine 3000 metara.

Najbrži u muškoj konkurenciji seniora i veterana morat će najbrže odtrčati dva kruga ove rute, dok je u konkurenciji ljepšeg spola za pobjedu dostatan najbolji rezultat na 3000 metara.

Za najbolje u apsolutnoj ženskoj i muškoj kategoriji namjenjene su novčane nagrade i pehari, a svi sudionici dobit će diplome, dok će oni koji završe utrku dobiti majicu u spomen na 34. Novogodišnji maraton.

Prijaviti se još možete na telefon ŠAK Varaždin 042 232 047 ili email: [email protected] , dok se u subotu, na sam dan utrke prijaviti možete u Kinu Gaj od 21 do 23 sata.

Organizator očekuje oko 150 natjecatelja, a natjecatelji se očekuju i iz susjednih zemalja: Slovenije i Bosne i Hercegovine.

- Očekujemo oko 150 natjecatelja, prijave dolaze, no za sada ni jedno zvučno atletsko ime nije prijavljeno, no kao i svake godine uvijek netko od eminentnijih varaždinskih atletičara odluči se prijaviti u posljednji čaš– istaknuo je Marinko Šipoš iz AK Varaždina.

Komentari