NK OSIJEK - NK VARAŽDIN

Varaždin pružio odličan otpor favoriziranom Osijeku, ali ipak izgubio

Objavljeno: 05.12.2020. 16:00

Zadnja izmjena: 05.12.2020. 16:52

U susretu 14. kola HT Prve lige u Osijeku utakmicu su odigrali Osijek i Varaždin. Varaždinskom treneru Toplaku nije pomogao zakon velikih brojeva, koji je prizivao u najavi susreta, ali niti defanzivna postava, domaći nogometaši pobijedili su Varaždince 1:0.

Varaždinci su na Gradski vrt istrčali u defanzivnom postavom u kojoj su bila tri stopera i pet igrača u posljednjoj, obrambenoj liniji. Tako da je to većim dijelom utakmice izgledalo kao 5-4-1 formacija. Na samom početku susureta Osijek je pritisnuo Varaždin i nije im dozvolio da prijeđu na njihovu polovicu. Nakon prvih 15-tak minuta Varaždin se oslobađa pritiska i počinje stvarati i svoje poluprilike. Sredinom poluvremena kao da je Varaždin uspio umrtviti igru ali Osijek ponovo prijeti međutim, Horkaš je bio na mjestu. Pred kraj poluvremena Varaždin se opet malo povukao ali je u 40. minuti Posavec i imao najbolju priliku. Pucao je glavom ali je osječki vratar bio na mjestu. Ukupno nije bilo previše izglednih prilika i Varaždin se dosta dobro nosio s favoriziranim Osijekom.

Drugi dio susreta počinje novim pritiskom igrača Osijeka. U 47. i 53. minuti imali su izgledne prilike, dok u 59. minuti osijek dolazi do gola. Nakon greške Stolnika Bohar prolazi kroz razrjeđenu i nepostavljeno obranu Varaždina i dovodi domaćine u vodstvo. Nakon pogotka Varaždin se malo otvorio, a Osijek zadovoljan vodstvom popustio pritisak. U 80. minuti Toplak radi trostruku izmjenu, ušli su Skorup, Delić i Drožđek, a izašli su Senić, Posavec i Petković. Tri minute kasnije ulazi i Petrović umjesto Grgeca. Varaždin se otvorio ali do najveće prilike došao je Osijek u 88. minuti kada strijelac jedinog pogotka Bohar promašuje prazan gol Varaždina sa svega nekoliko metara.

Komentari