Varaždin u zadnji čas postao i sveučilišni grad

Objavljeno: 15.09.2012. 11:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Varazdin.hr

Konačno mogu s velikim zadovoljstvom i veseljem reći da je Varaždin od utorka, 11. rujna, sveučilišni grad -  rekao je na početku konferencije za novinare, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, osvrćući se na ugovor o kupnji udjela u tvrtci koja je nositelj osnivačkih prava Medijskog sveučilišta, javlja Varazdin.hr.

Ugovor su u Koprivnici potpisali  član Uprave EPH Peter W. Imberg,  privremeni rektor Medijskog sveučilišta Marin Milković, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš i obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Vesna Želježnjak. 

Gradonačelnik Habuš podsjetio je kako je varaždinsko Gradsko vijeće još 2010. godine jednoglasno donijelo odluku o kupnji dopusnice za Medijsko sveučilište od EPH, no zbog političkih previranja do realizacije nikada nije došlo, već je dopusnicu kupila Koprivnica.

- U zadnji smo čas uskočili u vlak, uspjeli se dogovoriti s Koprivnicom, ušli s njima u vlasnički i partnerski odnos i dopusnicom za sveučilište zapravo smo u Varaždinu zaokružili sustav školstva – od dječjih vrtića do visokoškolskog obrazovanja – dodao je Habuš.

Komentari