Varaždinci zbog krize sve više na skijanje idu samo vikendima

Objavljeno: 10.01.2013. 16:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Schladming, Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, Val d’Isere, Chamonix, Kronplatz, Rogla i Kranjska gora tek su neka od popularnijih europskih skijališta koja su omiljena i Hrvatima. Iako su izbor i ponuda aranžmana skijaških destinacija svake godine sve veći i raznovrsniji, varaždinske turističke agencije ove su godine zabilježile pad broja odlazaka na skijanje.

- Zbog sveprisutne krize, i Varaždinci ove godine manje putuju na skijanja. Definitivno se osjeća pad platežne moći građana zbog čega su mnoge obitelji ove godine “preskočile” zimovanja - odgovorili su u Varaždin Toursu, dok su iz Galileo Travela otkrili da su se zbog krize odlasci na skijanje smanjili za oko 30 posto.

No, usprkos krizi, obje spomenute varaždinske turističke agencije zainteresiranima nude brojne aranžmane. U Varaždin Toursu zainteresiranima tako nude vikende na slovenskom skijalištu Kope po cijeni od 920 do 1.380 kuna po osobi te paket Super ski na Rogli gdje je u cijeni od 495 kuna po danu uz polupansion uključena i ski karta.

U Galileo Travelu zaljubljenicima u skijanje nude pak jednodnevna skijanja na Rogli po cijeni od 59 kuna po osobi ili na Mariborskom Pohorju po cijeni od 49 kuna po osobi.

- Ove je godine najveći interes pokazan za skijalište Kope, ali se dobro prodavala i Rogla, Kranjska Gora, Marilleva te Nassfeld i Wagrain - doznali smo u Varaždin Toursu. U Galileo Travelu otkrili su pak da najveći interes postoji za skijališta u Austriji, Italiji i Sloveniji.

No, iako turističke agencije bilježe pad prodaje aranžmana za skijanje, u razgovorima s varaždinskim ljubiteljima skijanja doznali smo da to ne znači da će manje Varaždinaca ove sezone ići na skijanje. Varaždinci su naime pribjegli vlastitim aranžmanima kako bi uštedjeli novac i na skijanje idu - vikendima.

- Pohorje i Rogla su relativno blizu pa smo se u društvu dogovorili da idemo skijati jedan ili dva vikenda. Na taj načim smo ubili dvije muhe jednim udarcem - bili smo na skijanju, a opet nismo potrošili puno novca i vremena - ističe Varaždinac Matko Matulić.

Komentari