Varaždinska županija dobila dva pomoćnika u ministarstvima

Objavljeno: 30.12.2011. 07:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Varaždinska županija

Na jučerašnjoj, prvoj sjednici „Božićne Vlade“ Zorana Milanovića imenovani su zamjenici i pomoćnici ministara. Među njima su se našli i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Alen Leverić koji će obnašati dužnost pomoćnika ministra gospodarstva te pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Danijel Meštrić.

Imenovanje na mjesto pomoćnika ministra veliko je priznanje za Alena Leverića, mladog, 34-godišnjeg stručnjaka iz Sračinca, koji će se u ministarstvu gospodarstva baviti najvažnijim sektorima – energetikom, industrijom i rudarstvom.

- To su tri najjača sektora gospodarstva. Očekuju nas veliki infrastrukturni projekti u energetici koji će otvoriti nova radna mjesta. Što se pak tiče industrije orijentirat ćemo se na pomoć radno intenzivnoj i tradicionalnoj industriji. Puno posla me čeka ali spreman sam prihvatiti izazov - rekao nam je Leverić.

Njegovo imenovanje na mjesto pomoćnika ministra tražio je osobno njegov stranački šef i prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić.

- Velika mi je čast da me Čačić uzeo za pomoćnika. Ukazao mi je veliko povjerenje i neću ga iznevjeriti. Veliko je to priznanje i za Varaždinsku županiju i dokaz da dobro radimo – dodao je.

Osim Leverića, Varaždinska županija bi trebala dobiti još jednog pomoćnika ministra. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Danijel Meštrić trebao bi naime postati pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja.

Komentari