Županija zapošljava dva nova pročelnika i jednog vježbenika

Objavljeno: 28.05.2012. 11:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Varaždinska županija raspisala je javni natječaj za zapošljavanje tri nova djelatnika. Traže se dva nova pročelnika na neodređeno vrijeme i vježbenik na rok od 12 mjeseci.

Raspisan je javni natječaj za zapošljavanje na neodređeno vrijeme novog pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije. To je mjesto upražnjeno krajem prošle godine kada je dotadašnji pročelnik Alen Leverić imenovan pomoćnikom ministra gospodarstva.

Vršitelj dužnosti pročelnice od Leverićevog odlaska na visoku poziciju u državnoj vlasti obnašala je Larisa Križan.

U isto ministarstvo otišla je i dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Sonja Ivoš pa je županija raspisala i javni natječaj za imenovanje njezinog zamjenika ili zamjenice.

Raspisan je i natječaj za zapošljavanje vježbenika u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša na rok od 12 mjeseci.

Na natječaj za pročelnike mogu se javiti magistri ekonomije ili druge društvene struke te stručni specijalisti društvene struke sa najmanje 5 godina radnog iskustva na poslovima za koje se traži stručno znanje magistra ili stručnog specijalista.

Kandidati moraju imati visoko razvijene organizacijske sposobnosti i komunikacijske vježtine, poznavati barem jedan strani jezik u govoru ili pismu, rad na računalu i položen državni stručni ispit.

Na natječaj za radno mjesto pročelnika mogu se javiti i osobe koje nemaju položen državni stručni ispit uz obvezu da ga polože u roku godine dana od imenovanja.

Na natječaj za zapošljavanje vježbenika na određeno vrijeme od 12 mjeseci radi osposobljavanja za obavljanje poslova višeg stručnog suradnika za poslove prostornog uređenja i graditeljstva mogu se pak javiti magistri ili stručni specijalisti građevinske ili arhitektonske struke koji poznaju rad na računalu.

Primaju se i osobe koje nemaju radnog iskustva ili s radnim iskustvom kraćim od vremena propisanog za vježbenički staž.

Za kandidate prijavljene na javni natječaj koji  ispunjavaju formalne uvjete natječaja provest će se prethodna provjera znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua.

Na web stranici Varaždinske županije (www.varazdinska-zupanija.hr) naveden je opis poslova te podaci o plaći za radna mjesta koja se popunjavaju, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za tu provjeru.

Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdit će listu kandidata  koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, te će na istoj web stranici i na oglasnoj ploči Varaždinske županije objaviti mjesto i vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje 5 dana prije održavanja provjere.

Uz pisanu prijavu, s naznakom za koje radno mjesto se podnosi prijava, svi kandidati obavezno moraju priložiti životopis, preslik domovnice, preslik diplom, preslik radne knjižice s osobnim podacima i podacima o radnom stažu i uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak.

Kandidati koji se natječu za radna mjesta pročelnika uz pisanu prijavu, moraju priložiti i preslik svjedodžbe o položenom državnom stručnom ispitu te potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o radnom iskustvu ostvarenom na poslovima za koje se traži odgovarajuće stručno znanje.

Komentari