“Vatronet“

Varaždinska županija od ožujka s novim sustavom za uzbunjivanje vatrogasaca

Objavljeno: 12.02.2016. 13:25

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 01:11

Foto: arhiva

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) i Vatrogasna zajednica Varaždinske županije tijekom idućeg mjeseca provest će edukaciju pripadnika vatrogasnih operativnih centara za korištenje sustava uzbunjivanja vatrogasaca - web-aplikacije HVZ-a...

Prije nego sve vatrogasne organizacije na teritoriju cijele RH preuzmu novi sustav uzbunjivanja, u Sisačko-moslavačkoj županiji se od 19. veljače provodi pilot projekt, doznajemo od Darka Piškora, koordinatora informatičkih i analitičkih poslova HVZ-e.

- Dosadašnja aplikacija “Vatrogasna mreža“ koristit će se najduže do kraja travnja i zamijenit će je modernija aplikacija Hrvatske vatrogasne zajednice  pod novim nazivom „Vatronet“. Na nivou svih Vatrogasnih zajednica prethodno moramo obaviti tehničke i organizacijske pripreme kako bi se svi sustavi za uzbunjivanje na vrijeme integrirali – pojasnio je Piškor.

Aplikacija “Vatronet“ između ostalog će sadržavati ažurirane podatke o svim operativnim vatrogascima u svojoj centralnoj bazi.

Kako doznajemo od Stjepana Kovačeka, zapovjednika VZ Varaždinske županije i inicijatora spomenutog sustava 'Vatrogasna mreža', koji je bio u funkciji proteklih 10 godina, u VZVŽ su već obavljene pripreme za implementaciju aplikacije 'Vatronet'.

Podsjećamo, u Zajednicu su udružene dvije profesionalne postrojbe i 126 Dobrovoljnih vatrogasnih društava s više od 10.000 članova, odnosno oko 2.000 operativnih vatrogasaca.

Komentari