Varaždinske Toplice: HDZ predlaže izbore, HNS ih ne podržava

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 24.02.2011. 17:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ilustracija

Nakon što je u prosincu raskinuta koalicija HDZ-a i HSLS-a Varadinskih Toplica, gradski su vijećnici na posljednoj sjednici Gradskoga vijeća smijenili predsjednika Vijeća Franju Prsteca (HDZ). Zahtjev za smjenu uputili su haeselesovci.

- Nismo čak ni mnogo lobirali kod nekoga. Uz podršku HNS-a izabran je novi predsjednik Tomislav Čukli (HSLS). Ponudili smo oporbi da oni daju predsjednika, no nisu htjeli - kaže toplički gradonačelnik Dragutin Kranjčec (HSLS).

U Gradskom vijeću HSLS ima pet vijećnika, jedan je nezavisni, dva vijećnika ima HDZ, dva SDP i tri HNS. Haenesovci kažu da neće ulaziti ni u kakve koalicije ni s HDZ-om ni s HSLS-om. Ne podržavaju ni HDZ-ov prijedlog za raspisivanjem prijevremenih izbora u Varaždinskim Toplicama.

- HNS kao odgovorna stranka ne može podržati prijedloge koji će stvoriti nove troškovne dubioze - rekao je potpredsjednik topličkog HNS-a Damir Mihalić.

Budući da Vijeće u prosincu nije donijelo proračun, već je na grad na privremenom financiranju, predsjednica podružnice Goranka Štefanić istaknula je kako od vladajućeg HSLS-a očekuje da u pripremi proračuna za ovu godinu izađe s jasnim prijedlogom proračuna koji podrazumijeva aktivnosti na izlasku grada iz “dužničke krize“.

- HNS podržava samo transparentan, javan i realan proračun koji je na tragu rješavanja nagomilanih dugogodišnjih problema - rekla je Štefanić.


Agencija VLM


Komentari