Varaždinski projekt "Čudesni vrtovi" kandidat za međunarodnu nagradu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.03.2013. 16:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Projekt "Čudesni vrtovi", koji varaždinska Udruga za promicanje održivog načina življenja “Gredica” provodi uz podršku Grada Varaždina, ušao je u krug od 36 projekata u međunarodnom natječaju za dodjelu nagrade za društveno inovativne projekte SozialMarie.

Ovaj međunarodni natječaj provodi austrijska zaklada Unruhe Privatstiftung, a nagradu SozialMarie dodjeljuje od 2005. godine. Na natječaj je ove godine na pristiglo 308 prijava iz šest zemalja (Austrija, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Hrvatska, Slovenija, Njemačka), više nego ikada otkako se nagrada dodjeljuje.

Zaklada će na završnoj svečanosti, koja će se održati 1. svibnja u Beču, dodijeliti čak 15 nagrada projektima koje komisija ocijeni najvrednijima. Ukupan fond nagrada iznosi 42 tisuće eura, s time da prva nagrada iznosi 15 tisuća eura, druga 10 tisuća eura, treća 5 tisuća eura, a preostalih 12 projekata bit će nagrađeni sa po tisuću eura.

Kako navode u Zakladi Unruhe Privatstiftung, cilj dodjeljivanja nagrade SozialMarie je približiti inovativne društvene ideje široj javnosti i podržati umrežavanje društveno inovativnih projekata. Namjera je da nagrađeni projekti inspiriraju i potaknu daljnji razvoj ideja sa sličnim vrijednostima.

Komentari