u subotu svi na plac

Varaždinski Rotary klub u subotu na placu priprema jaja s vrganjima

Objavljeno: 18.10.2016. 09:13

Zadnja izmjena: 18.10.2016. 09:15

Foto: Rotary klub Varaždin

Članovi Rotary cluba Varaždin Jug će u subotu, u prijepodnevnom terminu od 8 do 11 sati pripremati više od 500 porcija ukusnih vrganja s jajima kojima će uz čašu gemišta ili soka počastiti Varaždince na placu.

Porcije će se dijeliti u sklopu humanitarne akcije kojom članovi najmlađeg varaždinskog rotary cluba svake godine prikupljaju sredstva za varaždinske osnovne škole.

Prošle godine su tako cjelokupnim prihodom donirali IV. osnovnu školu Varaždin i to kupnjom 84 knjige za knjižnicu te stalcima za bicikl. Osim osnovnih škola, iz ranijih akcija donacije su primali i Pedijatrijski odjel Opće bolnice Varaždin te Utočište sv. Nikole.

Akciju svake godine podupire i Gradska tržnica Varaždin te Udruga kuhara Varaždinske županije, a vrganji se pripremaju u velikoj tavi koju ustupa Podravka. Ove godine u akciju se uključio i novootvoreni restoran "August" čiji će kuhari, predvođeni chefom i vlasnikom Goranom Jelušićem utrošiti više od 20kg vrganja i 700 jaja za pripremu ukusnih porcija.

Sav prihod ovogodišnje akcije namijenjen je opremanju knjižnice VII. osnovne škole Varaždin.
Rotary klub Varaždin poziva sve građane da za simboličnih 10 kuna degustiraju ovu finu jesensku deliciju uz domaći gemišt i tako pridonesu uspjehu ovogodišnje akcije. 

 

 

 

 

Komentari