Varaždinski Stožer zaštite i spašavanja: Prošlu godinu obilježile su poplave

Objavljeno: 26.02.2014. 09:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U utorak je u Gradskoj vijećnici održan sastanak Stožera zaštite i spašavanja na području grada Varaždina.

Članovi stožera raspravljali su o analizi stanja zaštite i spašavanja na području grada Varaždina za 2013. godinu, nacrtu Smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Varaždina u 2014. godini te o konačnom nacrtu revizije Procjene ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od opasnosti, nastanka i posljedica velikih nesreća i katastrofa za područje grada Varaždina.

Iz analize stanja za prošlu godinu načelnik Stožera Vjeran Radelić izdvojio je izvanredno stanje obrane od poplava u slivu Plitvica i Bednja u Jalkovcu, Črncu i Zagrebačkoj ulici te velike štete uzrokovane podzemnim vodama u podrumima i javnim skloništima. Kako je napomenuto na sastanku, prošla se godina pamti i po prvim imenovanjima i edukacijama voditelja gradskih javnih skloništa.

Nakon što se sa smjernicama za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području grada Varaždina u 2014. godini složili svi članovi Stožera, o tom će materijalu raspravljati i gradski vijećnici na sjednici Gradskog vijeća u ožujku.

Komentari