Varaždinsko Društvo arhitekata izabralo novo predsjedništvo

Objavljeno: 24.12.2013. 19:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Društvo okuplja 40 arhitekata u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, te je član Udruženja hrvatskih arhitekata, odnosno strukovnog saveza svih društava arhitekata s područja RH.

Članovi strukovne udruge arhitekata Varaždinske županije "Društvo arhitekata Varaždin" (DAV), na izbornoj skupštini održanoj u utorak 17. prosinca, u novi, dvogodišnji, mandat izabralo je novopredsjedništvo sačinjeno od diplomiranih inženjera arhitekture.

Za predsjednicu je izabrana Antonija Bogadi. Izabrana je i tajnica Dina Horvat, kao i članice te član predsjedništva Veljko Milisavljević, Nives Gorski i Valentina Fištrek.

Inače, DAV je dobrovoljna izvanstranačka strukovna udruga, koja djeluje s ciljem razvijanja i afirmiranja hrvatske arhitekture i urbanizma, te kulture prostora i zaštite čovjekova okoliša.

Novo predsjedništvo prvu sjednicu je održalo  21. prosinca i pritom su određene smjernice za budući rad.

Naglasak će biti na poticanju članova na aktivnost i sudjelovanje u radu Društva, te na senzibiliziranju javnosti o aktualnoj arhitektonskoj i urbanističkoj problematici.

Aktivnom suradnjom s gradskom i županijskom upravom nastojat će se povećati utjecaj struke pri donošenju zakona, propisa i pravilnika vezanih za upravljanje gradskim prostorom.

 Također, nastavit će se nastojanja Društva u promicanju načela održive gradnje i održivog prostornog planiranja.

Komentari