Varteks Di Caprio na krilima Ašanina do pobjede u Gorici

Objavljeno: 17.02.2012. 20:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na krilima sjajnog vratara Ašanina, koji je obranio čak 26 lopti Varteks Di Caprio je odlično ušao u nastavak prvenstva. Na gostujućem terenu u petak Varteksovci su svladali Goricu 33-27...

Na samom početku Gorica je imala prednost od dva do tri pogotka, no Varteksovci su u 18. minuti izjednačili na 8-8. U nastavku se igrala izjednačena utakmica, a prednost se od jednog pogotka „selila“ s jedne na drugu stranu. U završnici su ipak spretniji bili rukometaši Vladimira Vujovića, te na odmor otišli s pogotkom prednosti.

U drugi dio Varteks Di Caprio je ušao bolje i uspio se odvojiti na plus tri, a stečenu prednost varaždinski su rukometaši održavali do 46. minute, kada se domaća momčad vratila i uspjela izjednačiti na 21-21.

No, Varteks Di Caprio se opet diže i serijom 4-0 od 47. do 50. minute povećava na plus četiri. U samoj završnici Varteksovci su svoju prednost održavali, povećavši je u samom finišu na plus šest. Završilo je 33-27 za Varteks Di Caprio.

Najefikasniji u redovima Varteks Di Caprija bio je Petar Rodik s 9 pogodaka, a pobjedi je uvelike doprinio mladi vratar Matej Ašanin koji je skinuo čak 26 lopti. Kod domaćina se istaknuo Adam Seferović, koji je postigao čak 16 pogodaka.

Trener Varteks Di Caprija Vladimir Vujović bio je vrlo zadovoljan prvom pobjedom svojih rukometaša u nastavku prvenstva.

- Cijela ekipa je odigrala vrlo zrelo i pametno pa pitanje pobjednika tokom cijele utakmice uopće nije dolazilo u pitanje. Odigrali smo odlično u obrani, a vratar Ašanin je bio onaj šlag na kraju- rekao je vrlo zadovoljan i raspoložen Vladimir Vujović, trener Varteks Di Caprija.

U sljedećem kolu Varteks Di Caprio ugošćuje Buzet.

Gorica-Varteks Di Caprio 27-33 (13-14)

Gorica: Seferović 16(7), Sučić (12 obrana), Ceković, Bonić, Ferenčina, Laljek 6(1), Vozab, Santa, Šimunić, Smej, Karlović, Lončar (2 obrane), Debeljak, Krstanović, Sokolić 4, Turan ,

Varteks Di Caprio: Žitanjak, Babić 2, Trojko, Žnidarić, Brdar 2, Hlapčić, Rodik 9(1), Svetec 7, Varšić, Marčec 3, Hirš, Ašanin (26 obrana), Prole 7, Peček 3, Tači, Jagodić, Trener: Vladimir Vujović

Komentari